Pàgines

20 de desembre del 2017

CLAUSURA DE LES VIII JORNADES GASTRONÒMIQUES 2017



El passat dilluns 18 de desembre, al Centre Cívic Maria de Luna, va tindre lloc l’acte de clausura de les VIII Jornades Gastronòmiques de Vila-real. En aquesta edició, han participat 15 restaurants i s’han comptabilitzat més de 1.200 menús servits. Segons va afirmar l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, aquesta es “una iniciativa d’èxit que dura ja huit anys, en la que s’implica moltíssima gent i en la que l’ajuntament de Vila-real el únic que fa es canalitzar tota eixa energia positiva.”

L’acte principal de la cloenda va ser el lliurament de premis del Concurs Professional d’olla de la Plana  Pasqual Batalla als restaurants participants. El veredicte el  va dur a terme un jurat professional presidit pel xef Miguel Barrera, una estrella Michelin amb el seu restaurant Cal Paradís (Vall d’Alba), mitjançant un tast a cegues de les 15 olletes presentades. Segons Barrera:  “L’olleta de la Plana es un plat al que ací a Vila-real se li ha donat recolzament però realment està a tots els pobles de la contornada.”

Així doncs, en aquesta edició, el primer premi va ser per al restaurant la Barra del Sedre que debutava en aquestes Jornades Gastronòmiques i en el concurs d'Olla de la Plana, de igual forma que Tangerina Resto-bar, que també se va emportar el Tercer Premi. D'aquesta forma, el segon lloc del podi va ser per a la Bocateria Lluïsos, guanyador de l'anterior edició.  Tots tres van rebre de mà de la reina de festes de Vila-real, Verónica Fortuño, un guardó dissenyat per l’escultor i ceramista local Ángel Igual.

Guanyador del Concurs d'olla de la Plana Pasqual Batalla, LA BARRA DEL SEDRE

Segon premi, BOCATERIA LLUÏSOS

Tercer premi, TANGERINA RESTOBAR

Durant el transcurs de l’acte, és van entregar diplomes als restaurants concursants i es va sortejar un sopar per a dues persones entre els clients de cada restaurant que van participar d’aquestes VIII Jornades Gastronòmiques

Però el moment emotiu de la vesprada va ser el protagonitzat per dues persones que ja no estan entre nosaltres i que tant van estimar aquestes Jornades Gastronòmiques, Pasqual Batalla i Pepe cabanes "El Dimoni". L'Alcalde de la ciutat José Benlloch, i el Regidor d'Economia i primer tinent d'Alcalde Xavier Ochando, van ser els encarregats de recordar i reconèixer la tasca de Pasqual i de Pepe, i de fer-los entrega als familiars d'uns guardons commemoratius.

Roser Batalla i José Cabanes, amb els guardons commemoratius
Finalment,  es va servir un vi d’honor per als assistents i participants de la mà de l'alumnat de Cuina i Servei de sala del Projecte Maria de Luna, que en aquesta ocasió també es va involucrar en la preparació, i a qui volem agraïr la seua tasca des de l'organització d'aquestes Jornades.