Exit de convocatòria en la conferència <<Gastronomia Oblidada>> a càrrec de Nadine López i en la degustació de fornatges Quesos el Niño.
Pàgines
▼
29 de novembre del 2012
28 de novembre del 2012
RECEPTA: OLLA D'ESTIU
OLLA D’ESTIU (O DE
CARABASSA VERDA) (Valencià)
Un carabassó (o carabassa verda), fesols, bajoques, creïlles, cebes, ossos de
porc, cansalada blanca fresca, botifarres de ceba, mitja poteta de porc, oli,
sal, safrà i pebre roig.
Es posen en una cassola, amb aigua fresca, el
ossos, la cansalada, la poteta i els fesols (que si són secs s’hauran deixat en
remull des de la nit anterior). Quan tot estiga a punt de coure, es tallen a
trossets les bajoques, el carabassó i les creïlles, i es mescla tot a bullir. A
banda, es fa un sofregit amb la ceba ben talladeta i el pebre roig i
s’incorpora a la cassola, deixant que coga a poquet foc. S’afegeix el safrà i
la sal al vostre gust, i finalment la botifarra. Si ve de gust també es pot
afegir una miqueta d’arròs.
OLLA DE VERANO (O DE
CALABACÍN) (Castellano)
Un calabacín, alubias, judías verdes, patatas, cebollas, huesos de cerdo,
tocino fresco, morcillas de cebolla, media pata de cerdo, aceite, sal, azafrán
y pimentón.
Se ponen en una cazuela, con agua fresca, los huesos, el tocino, la pata y las
alubias (que si son secas se tienen que dejar en remojo desde la noche
anterior). Cuando todo esté a punto de cocer, se cortan a trozos las judías
verdes, el calabacín y las patatas, se deja que hierva todo. A parte, se hace
un sofrito con cebolla bien cortada y el pimentón y se añaden a la cazuela,
dejándolo cocer a fuego lento. Añadimos el azafrán y la sal a gusto y
finalmente la morcilla. Cuando apetezca, también se le puede añadir un poco de
arroz.
26 de novembre del 2012
Tast de caves del celler Dominio de la Vega en Cal Dimoni.
Dijous passat l'enòleg del celler de la DO Requena-Utiel, Daniel Expósito, ens va deleitar amb el seu bon saber i un repàs als procesos d'elaboració dels caves d'este gran celler valencià que s'ha fet un lloc d'honor dins de la denominació del Cava.
L'acte va estar presentat pel regidor de Foment Econòmic de l'Ajuntament de Vila-real, Pasqual Batalla, i el nombrós public assistent va poder degustar des de els vins en branca i tèrbols encara sense acabar, per a compendre millor el proccés de fabricació del cava, fins els diferents tipus de caves del celler, al qual millor:
- Dominio de la Vega Brut Nature
- Dominio de la Vega Brut Rosado Pinot Noir
- Dominio de la Vega Brut Reserva etiqueta groga
- Arte Mayor Brut Nature Reserva
Des de Mengem a Vila-real volem agraïr a la Vinoteca la Vila de Vila-real la seua col.laboració per a que puguerem gaudir de les explicacions de Daniel i de la degustació dels magnifics caves de Dominio de la Vega.
22 de novembre del 2012
La taronja i
les seues aplicacions van estar les protagonistas del col·loqui que es va
realitzar al Restaurant Hostal Sant Joan durant les III Jornades Gastronòmiques
Mengem a Vila-real.
Durant l’acte
que va tenir una gran afluència es va debatir sobre la necessitat
de promocionar la taronja com a producte autòcton també dins dels restaurants,
en una tertulia dinàmica en la que va participar Pasqual Batalla, concejal de
Comerç y Foment econòmic, Hector Molina, gerent de 3cents i Ximo Abril, cuiner
del Restaurant El Casino, a més de la intervenció de nombrosos assistents,
entre ells diversos restauradors locals.
L’acte també
va servir per presentar el licor de mandarina Nelet, per part de Manuel
Navarro, gerent de l’empressa vila-realenca Licors de la Terra, que ha dut a
comercialitzar aquest producte que s’ha popularitzat durant els últims
anys. Per acompanyar la degustació es va servir als assitents altres productes
elaborats amb toronja com les “virutes de taronja inades” preparades per Ximo
de El Casino, un crep de toronja i nata de la mà de Pepe, del Restaurant Cal
Dimoni y una deliciosa coca de toronja de Montiel Hostal Sant Joan.
21 de novembre del 2012
Dijous dia 22, tindrem
un tast de cava a càrrec del celler Dominio de la Vega, i tindrem una
ponència a càrrec de l'enòleg Daniel Expósito.
Domini de la Vega s'ubica en el centre de la comarca Utiel-Requena, i des d'aquest enclavament rodejat de vinyes, es dedica a la criança de vins i elaboració de caves, inscrita en les denominacions d'origen Utiel-Requena i Cava.
Té diferents premis com per exemple:
-Medalla d'Or en el Concurs 'Premios Nuevo Vino
-3 Medalles d'Or en Concurs Mundial de Brussel·les 2012
El lloc d'aquesta activitat tindrà lloc al restaurant Cal Dimoni a les 19:00 hores.
Domini de la Vega s'ubica en el centre de la comarca Utiel-Requena, i des d'aquest enclavament rodejat de vinyes, es dedica a la criança de vins i elaboració de caves, inscrita en les denominacions d'origen Utiel-Requena i Cava.
Té diferents premis com per exemple:
-Medalla d'Or en el Concurs 'Premios Nuevo Vino
-3 Medalles d'Or en Concurs Mundial de Brussel·les 2012
El lloc d'aquesta activitat tindrà lloc al restaurant Cal Dimoni a les 19:00 hores.
20 de novembre del 2012
Demà dimecres tindrem
una conferència al voltant de les propietats de la taronja i es
realitzarà la presentació del licor de mandarina Nelet, elaborat i
comercialitzat per Licors de la Terra.
Esta conferència tindrà lloc en
l'Hostal Sant Joan a les 19:00 hores.
Més informació en la web www.mengem.vila-real.es
17 de novembre del 2012
En el seu discurs va fer una crònica sobre la situació de
persecució que pateix actualment aquesta tradicional caça del tord, que segons
Albaro ha passat de ser un mitjà complementari de subsistència rural a una
veritable escola d'emocions.
El repàs a la gran varietat de plats, guisats i formes de
cuinar el tord des d'una romàntica i emotiva perspectiva paranyera va centrar
l'exposició.
Durant aquest cap de setmana els restaurants participants a
les Jornades Gastronòmiques oferiran la possibilitat de degustar alguna
d'aquestes propostes paranyees.
Vicent Albaro va discursar sobre Gastronomia paranyera,
dins les Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real.
#Gastronomia; #Vila-real ; #Mengem
15 de novembre del 2012
El divendres 16 de novembre a les 19h es realitzarà una conferència sobre Gastronomia Paranyera
amb la mà de Vicent Albaro, alcorí aficcionat a la caça al parany que
ens donarà la seua vessant de la gastronomia paranyera. Aquesta
conferència tindrà lloc a la UNED, Raval del Carme 82 i per a participar
us podeu inscriure a la següent direcció:
www.mengem.vila-real.es
14 de novembre del 2012
Ajornada la xarrada i degustació de formatges prevista per a hui dimecres 14 de novembre dins de les III Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real... Olla de la Plana. L'activitat canvia de dia i se celebrarà dimecres 28 de novembre, també a las 19.00 horas al restaurant L'Alacena.
L'activitat consisteix en una xarrada sobre "La cuina oblidada", a càrrec de la nutricionista Nadine López, seguida d'una degustació de formatges de Quesos del Niño, premi 2011 Mejores Quesos de España del Ministeri d'Agricultura. La inscripció és gratuïta fins a completar l'aforament.
Podeu inscriure-vos ací.
12 de novembre del 2012
El proper dimecres dia
14 a les 19:00 hores en el restaurant La Alacena, comptarem amb la presència de
Nadine López, llicenciada en Ciències de la biologia, especialista en Bioquímica
i amb més de vint anys treballats com asesora en nutrició. Nadine ens farà una
reflexió sobre aquells aliments que hem oblidat a la cuina i qué és el que
passa quan els oblidem.
A més, comptarem amb
la col·laboració de Quesos El niño, on podrem degustar els seus productes
fruits de la seua experiència. Va estar premiat en 2001 per el Ministeri
d’Agricultura amb un accèsit en el certamen “ Mejores quesos de España” i a
més, va estar l’ impulsor de la creació de la Asociación de Queseros de la
Comunidat Valenciana.
Ja vos podeu inscriure en les activitats de les ''III Jornades Gastronòmiques'' en www.mengem.vila-real.es
9 de novembre del 2012
Hui comencen les III Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real ... Olla de La Plana
A la web www.mengem.vila-real.es trobareu tota la informació sobre restaurants i menús, i també sobre les activitats programades, a les quals us podeu inscriure des de la web.
Quan acudiu al restaurant elegit per a degustar els menú no oblideu dipositar a la urna la butlleta de valoració per a obtindre la cullera de fusta conmemorativa de les Jornades.
Bon profit a tots !
A la web www.mengem.vila-real.es trobareu tota la informació sobre restaurants i menús, i també sobre les activitats programades, a les quals us podeu inscriure des de la web.
Quan acudiu al restaurant elegit per a degustar els menú no oblideu dipositar a la urna la butlleta de valoració per a obtindre la cullera de fusta conmemorativa de les Jornades.
Bon profit a tots !
8 de novembre del 2012
Ahir, 7 de novembre, es va celebrar l'acte
d'obertura de les III Jornades Gastronòmiques on van assistir diverses
personalitats, com per eixemple els regidors de Foment económic i turisme,
Pasqual Batalla i Emili Obiol, i també, el president de l'Asociació
Gastronòmica de Vila-real, Ximo Abril.
Es va realitzar una taula rodona on es va
comptar amb la presència de Manolo Martín, director de l'Escola d'Hostaleria de
Castelló, Miguel Angel Martí, propietari i cap de cuina de La Òpera de
Benicàssim i premi a l'Empresari d'any 2010 de l'ASHOTUR, i José Manuel Avilés,
expert gastronom col·laborador del programa '' Hoy por hoy '' de la Cadena Ser.
En la taula
rodona es va parlar de la gastronomia tradicional vila-realenca i també sobre la necessitat d'utilitzar productes naturals de la nostra terra que són de major sabor i qualitat.
La clausura de l'acte el va dur a terme l'Alcalde de
Vila-real, José Benlloch.
Més informació a www.mengem.vila-real.es