#gastronomia. Les Jornades Gastronòmiques 2012
finalitzen amb un acte de cloenda en el que es van entregar els premis del
jurat tècnic a la millor Olla de la Plana i del jurat popular al restaurant
millor valorat pels clients.
Cal Dimoni va ser la seu de l’acte
de cloenda en el que es van entregar els reconeixements als restaurants
participants en aquesta tercera edició de Mengem a Vila-real, i on els regidors
Batalla i Obiol, responsables del Foment Econòmic i del Turisme local respectivament van agraïr
tant als restauradors com a les empreses i entitats col.laboradores.
Els assistents també van poder
gaudir d’un video que replega el que han segut aquestes Jornades i del
monologiste vila-realenc Salveta Show que va posar la nota humorística a la
vetllada que va concloure amb una degustació del també plat tipic vila-realenc l’empedrao, preparat pels membres de l’Associació
Gastronòmica de Vila-real.
L’alcalde de la ciutat José
Benlloch va posar el punt i final amb el convenciment de que iniciatives com
aquestes serveixen per a posar la gastronomía local en el panorama provincial i
també internacional, com així ho mostren les dades de participació i d'accés
al blog de les Jornades, cosa que suposa una contribució a la millora de l’economía
local.
En referència a aquestes dades es
van aportar xifres com que es van servir alvoltant de 1500 menús gastronòmics,
un 30% de clients de fora de Vila-real, més de 5.000 accesos al blog de tots
els indrets del mon i 1.000 seguidors al Facebook .
L’acte va finalitzar amb la foto
de familia dels restaurants participants, on el restaurant Al d’Emilio va lluïr
el premi a la millor Olla de la Plana i el restaurant Els Lluïsos el
corresponent al restaurant millor valorat per la clientela.
Foto: Francisco Poyato. El Periodico Mediterraneo