Què fer a Vila-real?


PROGRAMACIÓ CULTURAL DE VILA-REAL

Aprofita l'estància a Vila-real amb els actes culturals, cicle de música, teatre, concerts, contes i cançons, conferències, antiguitats, Ruta de la moda,visites guiades, exposicions, desfilades i el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real VIST.

Més informació ací


LLOCS D'INTERÉS TURÍSTIC

Info Turisme Vila-real

La Casa de Polo
jornadasgastronomicasvila-real
C/Joan Fuster, 33
Museu dedicat al prestigiós compositor i guitarrista Francesc Tàrrega, a l'escultor José Ortells i als pintors Gimeno Barón i José Gumbau

De dimarts a dissabte de 10 a 13 i de 17 a 20 hores
Diumenges de 10 a 13 hores
Dilluns i festius tancat


La Casa de l'Oli
Plaça de Mossén Ballester, 1
Tel. 964535859

Edifici del segle XV. Arxiu Municipal i sala d'exposicions
Consulteu horari en la Regidoria de Museus c/Joan Fuster, 33


jornadasgastronomicasvila-realBasílica de Sant Pasqual i museu
Raval de Sant Pasqual, 70
De 10 a 13 i de 17 a 19 hores
Museu. Horari: tots els dies d'11 a 13 i de 17 a 20 hores

Mostra d'art religiós, vestimentes i ornamentació des del segle XVI al XX. Tel. 964 52 03 88jornadasgastronomicasvila-realEsglésia arxiprestal Sant Jaume
C/Sant Roc, 1-3
Església del segle XVIII, dedicada a l'apòstol. És bé d'interés cultural per la Conselleria de Cultura.

No té horari de visites. No està oberta al públic. Si hi ha algun grup que organitza una visita per Vila-real i vol visitar-la, s'ha d'avisar amb antelació per a saber si es pot visitar.


Crist de l'Hospital
Últim vestigi d'aquell edifici sanitari, concedit pel rei fundador a la vila, amb una interessant decoració barroca. Erigida en el primer terç del segle XVIII, consta d'una sola nau amb volta de canó.
De 7.30 a 12.00 h i de 17.30 a 20.00 hores. Tel. 964 52 03 44


Ermita de la Mare de Déu de Gràcia
jornadasgastronomicasvila-realInteressant per la seua completa decoració barroca i el xicotet oratori que guarda la imatge de la patrona. Les obres de l'actual ermita es van originar en el segle XVI i han patit, des d'aquest moment, nombroses modificacions i ampliacions.

Avui, l'entorn de l'ermita s'ha convertit en lloc d'esbarjo, i també, gràcies al seu frondós arbratge, un dels focus d'afluència de visites durant totes les estacions de l'any.
De 8 a 20 hores


Museu etnològic El Termet
jornadasgastronomicasvila-realExposició de ferramentes i utensilis de les distintes èpoques

Horari: de dimarts a divendres d'11 a 13 i de 16 a 18 hores
Dissabtes i diumenges d'11 a 13 hores
Dilluns i festius tancat. Per a visitar-lo, telefonar a la Casa de Polo.RUTA BOTÀNIC CALDUCH
És una senda vora el riu Millars que recorre el seu marge dret des de l’assut de Vila-real fins al pont medieval de Santa Quitèria, dedicat a Manuel Calduch Almela.
El camí coincideix inicialment amb el llit de l’antiga séquia Major de Vila-real i permet descobrir antigues construccions utilitzades per a l’aprofitament de l’aigua com l’assut, la séquia Major, molins o el portell. A més podem gaudir d’una gran quantitat d’enfiladisses, vegetació típica de ribera i matoll mediterrani. En el mapa es mostra la situació de les edificacions més representatives que podem trobar al llarg del recorregut. És una senda sense complicació per a fer gaudir a grans i xicotets amb la grata companyia de l’aigua durant tot el seu recorregut.

ZONES DEL RECORREGUT
Assut de Vila-real
També conegut com els Matxos, l’actual assut va ser construït l’any 1518 per a la captació, derivació i regulació de les aigües del riu.
Molí de l’Ermita
Va ser construït l’any 1776 com a molí fariner. El 1954 va ser reconvertit en fàbrica de borra. Cinc anys després el va comprar la Cooperativa Catòlica Agrària de Vila-real i poc després el va donar a l’Ajuntament de la ciutat.
Molí Bisbal
Es va construir l’any 1776 i ha fet nombroses funcions: molí fariner, fàbrica de gel i de claus (Tatxes) per als embalatges de fusta de les taronges i molí de borra. La crescuda de l’any 1952 va afectar molt seriosament les instal·lacions i l’edifici, aleshores es va tancar de manera definitiva.
Pantanet
Construït l’any 1985 amb l’objectiu de retenir l’aigua del riu per a evitar que els agricultors hagueren de regar de nit, per evitar les grans infiltracions del riu aigües més avall i per aconseguir una homogeneïtzació del cabal durant tot l’any.
El pont de Santa Quitèria
Construït per Pere Dahera el 1275 per una autorització del rei Jaume I. El 1581 una riuada el va destruir. En la seua reconstrucció es va col·locar a meitat del pont una creu de terme, que el 1652 va ser destruïda per un raig.
Molí del Terraet
Molí fariner construït el 1397, es tracta d’una construcció situada quasi al mig del llit del riu. Està construït de maçoneria amb nombrosos reforços per aguantar les envestides del riu. Aquest molí és singular per la seua coberta de forma plana, que dóna origen al seu nom.

Més informació:

Oficina de Turisme de Vila-real 
C/ Raval de Sant Pasqual, 68
Tel: 964 547 248
turisme.vila-real.es

Departament de Cultura de Vila-real
Avinguda de la Murà, 1
Tel.: 964 547 200
cultura.vila-real.es