7 de novembre del 2020

Arranquen les XI Jornades Gastronòmiques amb 14 participants

 


Arranquen les XI Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real… Olla de la Plana // Un total de 14 restaurants ofereixen al llarg aquest mes de novembre uns menús especials amb la tradicional Olla de la Plana com a plat estrela.


Situació de pandèmia // Una onzena edició adaptada a la situació de crisi sanitària per la COVID-19, que aplega en un moment clau per a promocionar i fomentar l’hostaleria local, com afirma el regidor d’Economia, Xus Madrigal.



Defeli, Gastrobar Nü, Los Galgos, El Miso, Casino, Restaurant Club de Tenis Vila-real, El Cortijo, Rincón La Olivereta, Els Lluïsos, Birbar Espai Gastronòmic, La Taverda, Los Maños, Mosset Central i La Mar de Bé són els 14 restaurants que ja ofereixen aquests menús, que oscil·len entre els 12 i els 25 euros, amb l’Olla de la Plana com a plat principal. La situació de pandèmia impedeix, per precaució, realitzar la tradicional degustació popular a la plaça de la Vila a càrrec de l’Associació Gastronòmica. 


Concurs professional // D'altra banda, el concurs professional d'Olla de la Plana es va celebrar a porta tancada el passat dimecres 4 de novembre al restaurant Cal Dimoni. Com a assistents, els chefs dels restaurants participants i el jurat format per: Miguel Barrera, xef i propietari del Restaurant Cal Paradís, amb 1 estrela Michelin; Emilio Miralles, xef i propietari del Restaurant Al D’Emilio; Francisco González, crític gastronòmic; Conchita Ibáñez, presidenta de l’Associació d’Ames de Casa de Vila-real; Ignacio Porcar, professor de l’Escola d’Hostaleria Costa de Azahar del Grau de Castelló.

El resultat d’aquest concurs es farà públic una vegada finalitzades les jornades gastronòmiques d’aquesta edició.



Iniciativa solidària // Cada edició de les Jornades inclou el lliurament a una associació benèfica dels donatius entregats en la degustació popular, que queda fora de la programació en aquesta edició. Des de l'organització no s'ha deixat perdre aquesta acció, adaptant-la a la nova situació: l’excedent del menjar elaborat en el concurs professional, així com una olla elaborada per l’Associació Gastronòmica de Vila-real, s’entregarà a Càritas perquè puga ser distribuïda a les persones necessitades de la ciutat.


Sorteig d'un dinar per a dues persones // Finalment, com tots els anys, es realitzarà el sorteig d’un menjar o sopar per a dues persones entre tots els clients que degusten els menús d’Olla de la Plana. En aquesta edició s’utilitzarà la tecnologia de codis QR perquè els clients puguen omplir les seues dades personals de contacte per a concursar.

Tota la informació de les jornades es pot seguir al nostre blog, http://mengem.vila-real.es i a la pàgina de Facebook de les Jornades Gastronòmiques de Vila-real.


Ja eres seguidor de les Jornades Gastronòmiques? Comparteix el nostre blog perquè tots s'assabenten d'aquesta iniciativa!