La setmana passada, al restaurant Rincón La Olivereta, va tindre lloc l’acte de clausura de les VII Jornades Gastronòmiques de Vila-real. En aquesta edició, han participat 12 restaurants i s’han comptabilitzat més de 1.200 menús servits. Segons va afirmar l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, aquesta es “una iniciativa d’èxit que dura ja set anys, en la que s’implica moltíssima gent i en la que l’ajuntament de Vila-real el únic que fa es canalitzar tota eixa energia positiva.”
L’acte principal de la cloenda va ser el lliurament de premis del Concurs Professional d’olla de la Plana de Vila-real als restaurants participants. El veredicte el va dur a terme un jurat professional presidit pel xef Miguel Barrera, una estrella Michelin amb el seu restaurant Cal Paradís (Vall d’Alba), mitjançant un tast a cegues de les 12 olletes presentades. Segons Barrera: “L’olleta de la Plana es un plat que ací a Vila-real se li ha donat recolzament però realment està a tots els pobles de la contornada.”
Així doncs, els premiats van resultar: 1er premi, Bocateria els Lluïsos de Juan Clausell; 2on premi, Restaurant El Miso d’Oscar Recatalà i 3er premi, Birbar Espai Gastronòmic Valencià de Ximo Abril. Tots tres van rebre de mà de la reina de festes de Vila-real, Silvia Cantavella, un guardó dissenyat per l’escultor i ceramista local Ángel Igual.
Primer premiat, Juan Clausell, Bocatería Els Lluïsos
Segon premiat, Oscar Recatalà, Restaurant El Miso
Tercer premiat, Ximo Abril, Birbar Espai Gastronòmic Valencià
Durant el transcurs de l’acte, és van entregar diplomes als restaurants concursants i es va sortejar un sopar per a dues persones entre els clients de cada restaurant que van participar d’aquestes VII Jornades Gastronòmiques.
Entrega de diplomes als restaurants participants de les VII Jornades Gastronòmiques
Finalment, es va servir un vi d’honor per als assistents i participants d’aquestes jornades dedicades a recolzar la gastronomia vila-realenca i en especial l’olla de la Plana de la que José Benlloch parla així:
“Crec que es molt interessant la idea de dedicar tot un mes a un plat tan nostre afegint-li tota eixa creativitat que els restaurants del nostre poble li donen per a recrear l’olleta de la nostra mare, de la nostra iaia, l’olleta que hem menjat sempre en casa”.
Assistents a la cloenda de les jornades