15 de novembre del 2013

Concurs d'Olla de la Plana i degustació: un èxit de participació

   La plaça de la Vila de la ciutat va ser l'escenari del concurs de les olles de la Plana cuinades pels restaurants participants en les IV Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real.
 Dotze exquisites olles van ser degustades per un jurat d'excepció que reunía a personalitats del mon culinari com ara Miguel Barrera, regent del Restaurant Cal Paradis, nominat a obtindre una Estrella Michelin, el cap de cuina del Restaurant Aqua de l'Hotel Luz, Pedro Salas, el director de l'Escola d'hosteleria de Castelló, Manuel Martin, també Francisco Gonzalez, reconegut critic gastronòmic i la sabiduría popular de l'Associació de Mestreses de Casa representada per Conchita Ibañez, la seua presidenta.

No obstant que ahir es va fer el tast de les olles participants, l'escrutini i per tant el veredicte del jurat professional no es sabrà fins que finalitzen les Jornades Gastronòmiques i es faça públic en l'acte d'entrega dels premis durant la segon setmana del mes de desembre en la gala que per tal fi s'organitza.




Per altra banda, vora 500 persones van poder degustar al mateix escenari la monumental olla de la Plana cuinada per l'Associació Cultural, Gastronòmica i Ramadera, que des de primera hora de la vesprada va començar a escalfar amb llenya el gran peròl. Els membres de l'Associació van repartir la tradicional olla en unes cassoletes de fang conmemoratives i va ser la Reina de festes de Vila-real y les Dames de la Cort juntament amb les autoritats qui encetaren aquesta degustació que enguany va desbordar les previsions.

Les sobres de l'olla van ser donades a la entitat social Cáritas per tal que ho puguera repartir entre aquelles persones de la localitat mes necessitades, aportant així un gest solidari a l'acte.