18 de desembre del 2013

IV Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real....Olla de la Plana tanca amb resultats positius

Cloenda de les IV Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-rea_2


Més de 2.000 menús han estat servits en la IV edició de les Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real, celebrades durant tot el mes de novembre a la ciutat. Una dada que representa un increment del 32% en relació amb les xifres de l'any anterior i que ha estat extreta a partir de les més de 1.200 paperetes dipositades en les urnes dels restaurants, a les quals caldria sumar el nombre de comensals que han participat en les jornades però que no han emplenat la targeta, segons càlculs facilitats per l'organització. 
Amb la participació de 15 restaurants locals, un any més, la protagonista indiscutible ha estat l'olla de la Plana, amb la qual el restaurant Al d'Emilio ha aconseguit el premi en la modalitat d'innovació i el restaurant el Rincón de l'Olivereta, amb la modalitat de l'olleta tradicional. El restaurant Els Lluïsos, igual que l'any passat, ha estat el local millor valorat entre els clients d'aquestes IV Jornades Gastronòmiques. 
La bona acollida que ha tingut enguany Mengem a Vila-real no ha estat només a l'àmbit local, que representa un 70% dels comensals, sinó que més d'una quarta part dels clients han vingut de fora de la ciutat, concretament de municipis com ara Castelló, Borriana, Onda i Almassora. De fet, els clients d'altres localitats han arribat a superar les expectatives marcades per la Regidoria d'Economia, encapçalada per Pasqual Batalla. 
Les més de 5.000 entrades en el blog mengem.vila-real.es durant el mes de novembre des d'Espanya, Alemanya, els Estats Units o Rússia, realitzats en un 40% des de dispositius mòbils, i els més de 1.000 seguidors aconseguits en Facebook són una altra mostra de l'èxit d'aquesta edició de la cita gastronòmica.
També les activitats programades en aquestes IV Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real han comptat amb un gran nombre d'assistents. Entre d'altres, destaca la presentació oficial de les jornades, que va comptar amb la participació de la televisiva Maribel Gil, de Master Chef; el concurs de l'olla de la Plana celebrat a la plaça de la Vila amb un jurat d'excepció, entre el qual es trobava el xef Miguel Barrera, que acaba d'obtenir una estrella Michelín; o la degustació popular d'olleta oferida per la recentment creada Associació Cultural Gastronòmica i Ramadera de Vila-real. Un tast de cerveses i la presentació de la cervesa Grogueta i el Cataminari d'autor dirigit pel psicòleg i coach executiu Pasqual Benet, amb tast de vins del celler de Gabriel Mayo de Vilafamés, han estat altres de les activitats d'unes jornades a les quals ha posat el punt final l'acte de lliurament de premis celebrat al restaurant Cal Dimoni.