Més de 2.000 menús han estat
servits en la IV edició de les Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real,
celebrades durant tot el mes de novembre a la ciutat. Una dada que
representa un increment del 32% en relació amb les xifres de l'any anterior i
que ha estat extreta a partir de les més de 1.200 paperetes dipositades en les
urnes dels restaurants, a les quals caldria sumar el nombre de comensals que
han participat en les jornades però que no han emplenat la targeta, segons
càlculs facilitats per l'organització.
Amb la participació de 15
restaurants locals, un any més, la protagonista indiscutible ha estat l'olla de
la Plana, amb la qual el restaurant Al d'Emilio ha aconseguit el premi en
la modalitat d'innovació i el restaurant el Rincón de l'Olivereta, amb la
modalitat de l'olleta tradicional. El restaurant Els Lluïsos,
igual que l'any passat, ha estat el local millor valorat entre els clients
d'aquestes IV Jornades Gastronòmiques.
La bona acollida que ha tingut
enguany Mengem a Vila-real no ha estat només a l'àmbit local, que representa un
70% dels comensals, sinó que més d'una quarta part dels clients han vingut de
fora de la ciutat, concretament de municipis com ara Castelló, Borriana, Onda i
Almassora. De fet, els clients d'altres localitats han arribat a superar les
expectatives marcades per la Regidoria d'Economia, encapçalada per Pasqual
Batalla.
Les més de 5.000 entrades en el
blog mengem.vila-real.es durant
el mes de novembre des d'Espanya, Alemanya, els Estats Units o Rússia,
realitzats en un 40% des de dispositius mòbils, i els més de 1.000 seguidors
aconseguits en Facebook són una altra mostra de l'èxit d'aquesta edició de la
cita gastronòmica.
També les activitats programades
en aquestes IV Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real han comptat amb un
gran nombre d'assistents. Entre d'altres, destaca la presentació oficial de les
jornades, que va comptar amb la participació de la televisiva Maribel Gil, de Master
Chef; el concurs de l'olla de la Plana celebrat a la plaça de la Vila
amb un jurat d'excepció, entre el qual es trobava el xef Miguel Barrera, que
acaba d'obtenir una estrella Michelín; o la degustació popular d'olleta oferida
per la recentment creada Associació Cultural Gastronòmica i Ramadera de
Vila-real. Un tast de cerveses i la presentació de la cervesa Grogueta i el
Cataminari d'autor dirigit pel psicòleg i coach executiu
Pasqual Benet, amb tast de vins del celler de Gabriel Mayo de Vilafamés, han
estat altres de les activitats d'unes jornades a les quals ha posat el
punt final l'acte de lliurament de premis celebrat al restaurant Cal
Dimoni.