18 d’octubre del 2022

15 restaurants i cuina en viu de xefs amb estrela Michelin protagonitzen les Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real Olla de la Plana


Vila-real proposa un novembre gastronòmic de primer nivell amb les XIII Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real Olla de la Plana, que enguany compten amb la participació de 15 restaurants de la ciutat i que reeditaran l'experiència de la cuina en viu a càrrec de xefs amb estrela Michelin i amb el presentador de Masterchef Pepe Rodríguez com a padrí i mestre de cerimònies. El regidor de Turisme i Comerç, Diego A. Vila, ha presentat hui les jornades acompanyat pel president de l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi), Emilio Miralles, i el president de l'Associació Gastronòmica de Vila-real, Ximo Abril, les dues entitats que, al costat de l'Ajuntament, impulsen aquestes jornades.

Així, dilluns que ve 24 d'octubre el Teatre Tagoba es vestirà de gala per a rebre al padrí de les jornades, el televisiu Pepe Rodríguez, i a cinc cuiners amb estrela Michelin que realitzaran diferents ponències: Vicent Guimerá, del restaurant l’Antic Molí; Alberto Ferruz, del restaurant Bonamb; Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci, del restaurant Atalaya; i Aitor Arregui, del restaurant Elkano. L'esdeveniment començarà les 9.30 hores i per a assistir com a públic és necessari realitzar una sol·licitud al correu electrònic ashiovioficial@gmail.com i per ordre d'inscripció s'informarà sobre la reserva, ja que l'aforament està limitat. 

D'altra banda, el mateix dia 24 d'octubre, a les 18.00 hores es realitzarà el Concurs Nacional d'Olla de la Plana Pasqual Batalla i la degustació popular en la plaça de la Vila, tal com ha explicat Emilio Miralles. El concurs premiarà les millors elaboracions amb un primer premi de 1.000 euros, un segon de 750 euros, 500 euros per al premi provincial i 350 euros per a la millor proposada nivell local. Els premis es donaran a conéixer el 13 de desembre en l'acte final de lliurament de guardons de les jornades. El jurat estarà format per José Pastor, del Centre de Turisme de Castelló; Javier Arsis, de l'Escola d'Hostaleria de Castelló; el xef Miguel Barrera; el crític gastronòmic Raúl Puchol i Ferran Lleixa, formador i xef de Gasma. A més, totes aquelles persones que ho desitgen poden participar en la degustació popular d'Olla de la Plana, en la qual està previst repartir més d’un miler de racions. Com és habitual, aquest acte tindrà un caràcter solidari, segons ha recordat el president de l'Associació Gastronòmica, Ximo Abril, i en aquesta edició la recaptació es destinarà a l'associació Enach (Associació de Malalties Neurodegeneratives per Acumulació Cerebral de Ferro). El preu per cada ració solidària a la degustació popular serà d'1 euro.

Finalment, el regidor Diego A. Vila ha agraït la implicació d’Ashiovi, l'Associació Gastronòmica i els 14 restaurants participants: Al d’Emilio, Bárbaro, Birbar, Bocatería Lluïsos, Booncata, Defeli, El Caldero Rojo, El Casino, El Cortijo, El Faro, El Miso, Los Maños, Nu i Rincón La Olivereta. Així mateix, ha destacat el patrocini de Grupo Porcelanosa, Fundació Caixa Rural Vila-real, la Cooperativa de Vila-real, Villarreal CF, Aigua de Benassal, Dill, García Folques, Dispasa, Vinos Victoria Ordónez, BodegasZetian i Multiòptiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada