CALDERETA (Valencià)
125 grams de fesols, 250 gramos de carabassa, mig quilo de creïlles, dues
cebes, un os de pernil, dos ossos de porc, 100 grams d’arròs, dues botifarres
de ceba, un troç de cansalada, mig cullerò d’oli, safrà y sal.
Si els fesols són secs, cal posar-los en remull
el dia abans. Començarem per coure’ls juntament amb els ossos per fer el brou.
Quan comence a bullir, s’afegeix l’oli i la sal. Una vegada cuits, tirem dins
de l’olla la ceba, tallada a trossos més grans, i quan estiga quasi cuit, les
botifarres i finalment, l’arròs.
CALDERETA (Castellano)
125 gramos de alubias, 250 gramos de calabaza, medio kilo de patatas, dos
cebollas, un hueso de jamón, dos huesos de cerdo, 10 gramos de arroz, dos
morcillas de cebolla, un trozo de cocino, medio cucharón de aceite, azafrán y
sal.
Si las alubias son secas, tienen que ponerse en remojo el día anterior.
Comenzaremos por cocerlas junto con los huesos para hacer el caldo. Cuando
comience a hervir, se añade el aceite y la sal. Cuando estén cocidos, echamos
en la cazuela la cebolla, troceada pequeña, las patatas, también troceadas, la
calabaza a trozos más grandes, y cuando esté casi todo cocido, las morcillas y,
finalmente, el arroz.