22 d’octubre del 2013

RECEPTA: CALDERETACALDERETA (Valencià)

125 grams de fesols, 250 gramos de carabassa, mig quilo de creïlles, dues cebes, un os de pernil, dos ossos de porc, 100 grams d’arròs, dues botifarres de ceba, un troç de cansalada, mig cullerò d’oli, safrà y sal.

Si els fesols són secs, cal posar-los en remull el dia abans. Començarem per coure’ls juntament amb els ossos per fer el brou. Quan comence a bullir, s’afegeix l’oli i la sal. Una vegada cuits, tirem dins de l’olla la ceba, tallada a trossos més grans, i quan estiga quasi cuit, les botifarres i finalment, l’arròs.CALDERETA (Castellano)

125 gramos de alubias, 250 gramos de calabaza, medio kilo de patatas, dos cebollas, un hueso de jamón, dos huesos de cerdo, 10 gramos de arroz, dos morcillas de cebolla, un trozo de cocino, medio cucharón de aceite, azafrán y sal.

Si las alubias son secas, tienen que ponerse en remojo el día anterior. Comenzaremos por cocerlas junto con los huesos para hacer el caldo. Cuando comience a hervir, se añade el aceite y la sal. Cuando estén cocidos, echamos en la cazuela la cebolla, troceada pequeña, las patatas, también troceadas, la calabaza a trozos más grandes, y cuando esté casi todo cocido, las morcillas y, finalmente, el arroz.