31 d’octubre del 2013

El pròxim Dilluns 4 de Novembre | 19.00 h Fundació Caixa Rural Vila-real (2a planta)Estarà amb nosaltres Maribel Gil,
cuinera participant en el concurs MasterChef de televisió, presentant el seu llibre,

 "El diario de las recetas de Maribel".


En finalitzar és podrà adquirir el llibre i l’autora els signarà.

No t'ho perdes. Inscriu-te

30 d’octubre del 2013

RECEPTA: LLESQUETES D'OULLESQUETES D'OU (Valencià)

Pa, llet, ous, canella i sucre.

Es talla el pa en llesques i es posa en un recipient amb llet perquè s’embeguen bé. Es baten dos o tres ous i anem passant les llesques per dins, arrebosant-les suficientment, i de seguida es posen a fregir en una paella amb prou d’oli. Anem donant-los la volta i, quan es trauen i es posen en una font, s’espolsen amb sucre i una miqueta de canella.TORRIJAS (Castellano)

Pan, leche, huevos, canela y azúcar.

Se corta el pan en rebanadas y se meten en un recipiente con leche para que se empapen bien. Se baten dos o tres huevos y vamos pasando las rebanadas por dentro, rebosándolas bien y en seguida se ponen a freír en una sartén con bastante aceite. Les damos la vuelta y, cuando las sacamos y las ponemos en una fuente, se espolvorean con azúcar y un poquito de canela.

29 d’octubre del 2013

RECEPTA: MONES DE PASQUA

MONES DE PASQUA (Valencià)

Un tassó de sucre, un tassó de llet, un tassó d’oli, un tassó d’ous (sense corfa), un quilo de farina, rent.

Es posen els ous sencers (clares i rovells) en un recipient i es baten bé. A continuació, s’afegeix el sucre i es continua remenant. Tot seguit, desfarem el rent en aigua i l’afegirem, juntament amb la llet i la farina pastant contínuament i tenint en compte que la pasta no ha de quedar massa dura. Cal treballar-la molt, fins que s’amolle de les mans. En aquest punt, es deixa reposar dins d’un llibrell, tapada amb un drap, perquè puge. Amanirem una llanda de forn, posant unes quantes neules i, damunt de cadascuna un poquet de pasta, que s’aplana, i un pilotet del farcit que vulguem, que pot ser confitura de moniato, carabassat o fruites confitades. Amb un altre muntonet de pasta farem una bola, l’aplastarem i formarem la capa de cada mona. Es deixen novament en repòs i finalment es pinten pel damunt am ou, s’espolsen de sucre i ja es poden ficar al forn fins que queden daurades.


MONAS DE PASCUA (Castellano)

Un tazón de azúcar, un tazón de leche, un tazón de aceite, un tazón de huevos (sin cáscara), un kilo de harina, levadura.

Se ponen los huevos enteros (claras y yemas) en un recipiente y se baten bien. A continuación, se añade el azúcar y se continúa removiendo. A continuación, desharemos la levadura en agua y la añadiremos junto con la leche y la harina amasando continuamente y teniendo en cuenta que la pasta no debe quedar demasiado dura. Tiene que trabajarse mucho hasta que se suelte de las manos. En ese punto, se deja reposar dentro de un recipiente, tapada con un trapo, para que suba. Prepararemos una bandeja de horno, poniendo unas cuantas obleas y encima de cada una un poquito de pasta, que se allana y un poquito de relleno que queramos, que puede ser confitura de boniato, calabacete o frutas confitadas. Con otro montoncito de pasta haremos una bola, la aplastaremos y haremos la capa de cada mona. Se dejan nuevamente en reposo y finalmente se pintan por encima con huevo, se espolvorean de azúcar y ya se pueden meter en el horno hasta que queden doradas.

28 d’octubre del 2013

RECEPTA: ARRÒS AL FORN


ARRÒS AL FORN (Valencià)

Mig quilo d’arròs, 200 grams de cigrons, 200 grams de botifarra de ceba, 150 grams de costella de porc, 2 mitjanes, 2 tomaques madures, un litre d’aigua, 125 dl d’oli, safrà, sal i una cabeça d’alls.

En una cassola de fang, que siga plana i amb les vores altes, es posa l’arròs, les creïlles pelades i tallades en rondanxes; les tomaques tallades per la meitat, la costella de porc a trossos, la sal, el safrà i els cigrons (que ja haurem deixat en remull el dia anterior). A banda, en una paella, posarem l’oli, les botifarres, els alls, donant-los unes voltetes, i s’afegeixen a la cassola, a més de l’aigua i tastant-lo de sal. Es fica la cssola al forn fins que l’arròs estiga cuit i desaparega tot el caldo. Estarà al seu punt quan es quede torrat per damunt.


ARROZ AL HORNO (Castellano)

Medio quilo d arroz, 200 gramos de garbanzos, 200 gramos de morcilla de cebolla, 150 gramos de costilla de cerdo, 2 patatas medianas, 2 tomates maduros, un litro de agua, 125 dl de aceite, azafrán, sal y una cabeza de ajos.

En una cazuela de barro, que sea plana con los bordes altos, se pone el arroz, las patatas peladas y cortadas en rodajas; los tomates cortados por la mitad, la costilla de cerdo a trozos, la sal, el azafrán y los garbanzos (que ya habremos dejado en remojo el día anterior). A parte, en una sartén, pondremos aceite, las morcillas, los ajos, dándoles unas vueltas y se añaden a la cazuela, además de agua y probándolo de sal. Se mete la cazuela en el horno hasta que el arroz esté cocido y desaparezca todo el caldo. Estará en su punto cuando esté tostado por encima.

25 d’octubre del 2013

Programació

En l'apartat Programació, podràs vore les activitats programades durant les IV Jornades gastronòmiques, així com també descarregar el llibret en pdf, en el que podràs trobar els menús dels restaurants participants, locatlització i més coses interessants.23 d’octubre del 2013

RECEPTA: OLLA DE CARDETSOLLA DE CARDETS (Valencià)

Carn de pollastre i de vedella, 2 ossos per al caldo, bracet de corder, cardets, cigrons, creïlles, safanòries, naps, botifarres de ceba, sal i oli.


Posar els cigrons en remull el dia abans. En una olla gran, amb aigue, es fiquen el pollastre, la vedella, el bracet de corder, els ossos, les safanòries, els cigrons i els cardets, trossejats i nets. Quan tots els ingredients estiguen cuits, s’afegeixen les creïlles trossejades i les botifarres, la sal i un rajet d’oli. Quan les creïlles estiguen cuites, ja està a punt per menjar.
OLLA DE CARDOS (Castellano)

Carne de pollo y de ternera, 2 huesos para el caldo, brazo de cordero, cardos, garbanzos, patatas, zanahorias, nabos, morcillas de cebolla, sal y aceite.


Poner los garbanzos en remojo el día antes. En una olla grande, con agua, se ponen el pollo, la ternera, el brazo de cordero, los huesos, las zanahorias, los garbanzos y los cardos, troceados y limpios. Cuando todos los ingredientes estén cocidos, añadimos las patatas troceadas y las morcillas, la sal y un chorrito de aceite. C
uando las patatas estén cocidas, ya está a punto para comer.


22 d’octubre del 2013

RECEPTA: CALDERETACALDERETA (Valencià)

125 grams de fesols, 250 gramos de carabassa, mig quilo de creïlles, dues cebes, un os de pernil, dos ossos de porc, 100 grams d’arròs, dues botifarres de ceba, un troç de cansalada, mig cullerò d’oli, safrà y sal.

Si els fesols són secs, cal posar-los en remull el dia abans. Començarem per coure’ls juntament amb els ossos per fer el brou. Quan comence a bullir, s’afegeix l’oli i la sal. Una vegada cuits, tirem dins de l’olla la ceba, tallada a trossos més grans, i quan estiga quasi cuit, les botifarres i finalment, l’arròs.CALDERETA (Castellano)

125 gramos de alubias, 250 gramos de calabaza, medio kilo de patatas, dos cebollas, un hueso de jamón, dos huesos de cerdo, 10 gramos de arroz, dos morcillas de cebolla, un trozo de cocino, medio cucharón de aceite, azafrán y sal.

Si las alubias son secas, tienen que ponerse en remojo el día anterior. Comenzaremos por cocerlas junto con los huesos para hacer el caldo. Cuando comience a hervir, se añade el aceite y la sal. Cuando estén cocidos, echamos en la cazuela la cebolla, troceada pequeña, las patatas, también troceadas, la calabaza a trozos más grandes, y cuando esté casi todo cocido, las morcillas y, finalmente, el arroz.
Cal DimoniAv. Europa, 15
964 53 53 23
http://www.caldimoni.es/

Preu del menú: 21€

Amb reserva, mínim: 2

MENÚ:

Entrants:
Amanida verda amb vinagreta francesa
Clòtxines a l'estil Cal Dimoni

Segon:
Olleta Tradicional

Postre:
Postre de taronja

Vins de Castelló, refrescos o cervesa
Café o infusió

RECEPTA: BAJOQUES AL TOMBET

BAJOQUES AL TOMBET (Valencià)

(Per a quatre persones) Un quilo de bajoques, cent grams de llomello, dues llonganisses, una botifarra de ceba, dues tomaques madures, una ceba, pebre roig, sal, alls, llorer i quatre cullerades d’oli.

Se sofregeix el llomello, tallat a trossos, amb les llonganisses i la botifarra, i es retira tot quan la carn estiga daurada. Amb el mateix oli se sofregeixen la ceba, els alls i les tomaques, que haurem trinxat prèviament i, finalment, les bajoques, tallades a trossos. Es dóna a tot unes voltes a la paella i afegirem una miqueta de llorer. Es deixen tapades a poquet foc fins que estiguen cuites les bajoques. Una vegada fetes els afegirem les botifarres, les llonganisses i el llomello, i donarem novament unes voltes a la paella.


JUDÍAS VERDES AL TOMBET (Castellano)

(Para cuatro personas) Un kilo de judías verdes, cien gramos de lomo, dos longanizas, una morcilla de cebolla, dos tomates maduros, una cebolla, pimentón, sal, ajos, laurel y cuatro cucharadas de aceite.


Se sofríe el lomo, cortado a trozos, con las longanizas y la morcilla y se retira todo cuando la carne esté dorada. Con el mismo aceite se sofríen la cebolla, los ajos y los tomates, que habremos trinchado previamente y, finalmente, las judías verdes, cortadas a trozos. Se da a todo unas vueltas en la sartén y añadimos un poco de laurel. Se dejan tapadas con poco fuego hasta que estén cocidas las judías verdes. Cuando estén cocidas les añadimos la morcilla, las longanizas y el lomo y nuevamente les damos unas vueltas en la sartén.

Bodegón de Carlos
Av. Mediterráneo,15
964 83 40 01

Preu del menú: 19€

Només a migdia de dilluns a dissabte i diumenge de Santa Caterina de 13.00 a 15.45 h

Amb reserva, Mínim: 2


MENÚ:

Aperitius:
Fantasia de truita amb tomaca cherry

Entrants:
Carpaccio de botifarra d'arròs d'olleta
Simfonia de bacó cruixent amb verduretes de tempura
Delícies de croquetes de l'olleta

Segon:
Olleta tradicional de dejú

Postres:
Púding de carabassa

Celler, beguda i café no inclosos

Al d'EmilioC/Pere Gil, 3
964 53 53 41
http://www.aldemilio.com/

Preu del menú: 25€

Amb reserva

MENÚ:

Entrant de la casa

Primer plat
Escabetx de gambes roges amb taronja i moniato confitat
Tequeños d'anxova amb tomata i maionesa d'alvocat
Carxofa, brandada de bacallà i rovellons amb oli d'alls tendres

Segon plat
Olleta de la Plana amb quinoa i saquets de col farcits de carn de l'olleta amb escuma de carabassa

Postres (a elegir):
Pastís de iogurt amb gelatina de mandarina
Sorbet de llima amb orujo d'herbes

Cafés i begudes no incloses

21 d’octubre del 2013

CasinoPlaça de la Vila, 3
964 52 18 48
964 52 16 78

Preu del menú: 15€

De dimarts a diumenge de 13.30 a 15.30 h
Excepte Santa Caterina

Amb reserva, mínim: 2

MENÚ:

Entrant:
Amanida d'au escabetxada a la taronja

Primer plat:
Mar i muntanya (gambes i caragols)

Segon plat:
Olla de la Plana

Postres:
Pastís de carabassa

Café, vi i aigua

El Gaucho


Plaza de Colom, 18, baix
964 53 29 55

Preu del menú: 14,50€

De dilluns a dissabte de 13.00 a 15.30h
Divendres i dissabte de 21.00 a 23.00h
Diumenges tancat excepte Santa Caterina

Amb reserva, mínim: 2


MENÚ:

Entrant:
Amanida

Primer plat (a elegir):
Olla de la Plana
Empanada

Segon plat:
Parrillada de carn

Postres:
Sortit de postres

Pa inclòs, beguda no

Els Lluïsos

Av. La Murà, 12
964 52 00 13

Preu del menú: 13,20 €

Dilluns a dissabte e 13.30 a 15.30 horesMENÚ:

Entrants (a elegir):
Amanida de pollastre
Amanida de marisc
Amanida d'endívia

Primer:
L'olleta típica de la Plana, cuinada de forma tradicional

Segon (a elegir):
Cruixents de vedella
Formatge fresc a la planxa amb bacó i mel
Remenat de verdures
Botifarra de Burgos amb formatge fos

Postres:
Pastís de flam amb base d'ametlla mòlta

Pa, beguda i café

El Miso
Plaça de la Vila, 6
964 52 00 45

Preu menú: 20€

De dilluns a dissabte
Amb reserva


MENÚ:


Entrants:

Esgarrat amb bacallà roig, pipes i oli de romer
Croquetes de bolets amb nous i melmelada de figues
Niu de rovelló amb foie i ou fregit

Segon:

Olleta de la Plana amb cua de bou

Postres (a elegir):

Sorbet de mandarina
Pastís de carabassa i xocolata

Café

El TarongerPlaça de l'Ajuntament, 34
964 52 59 39

Preu del menú: 12 €


De dilluns a diumenge de 9:00 a 00:00MENÚ:

Primer (a elegir):

Cabdells amb anxoves
Moixama i bacallà
Remenats d'alls tendres
Bolets amb botifarra de Burgos

Segon:

Olla de la Plana

Postres:

Gelat de taronja i rebentat de rom

Pa, una copa de vi o cervesa


Hostal Sant Joan


C/Joan Baptista Llorens, 161
964 52 10 97
http://www.hostalsantjoan.es/

Preu del menú: 12€

Dilluns a divendres de 13.30 a 15.30 h

Reserva: només dissabte, mínim 4 personesMENÚ:

Entrants:
Clòtxines en salsa
Seitons al forn
Gambes cruixents

Segon:
Olleta

Postres:
Postres casolans de taronja

Pa i una beguda
17 d’octubre del 2013

La OliveretaC/Vilavella, 162
Tel. 964 526 093

Preu del menú: 12€

Només dinar de 13.30 a 15.00 hores


MENÚ:

Entrant:
Amanida

Primer (a elegir):
Olla de la Plana
Espàrrecs
Entremesos

Segon (a elegir):
Bacallà a la mel
Xulletes de corder
Cuixa de pollastre al forn

Postres casolans

Pa, beguda i café inclosos

L'Espliego

C/Escultor Fuster, s/n
964 53 03 05

Preu del menú: 25€

De 13.30 a 16.00 h
i de 20.30 a 22.30 h 
Excepte Santa Caterina

Amb reserva, mínim: 2


MENÚ:

Menú a migdia:


Aperitiu: Crema d'olla de la Plana amb bunyols de bacallà


Croqueta d'olla amb suc de rostit

Sepionet garapinyat amb carxofes i pernil
Raviolis farcits de foie amb crema de tòfona blanca
Arròs caldós de llamàntol
Pastís òpera
Pa, 1 beguda i café

Menú tapes nit:


Crema d'olla de la Plana amb bunyols de bacallà

Croqueta d'olla amb suc de rostit
Jabugo
Pastisset d'espàrrecs de marge amb escamarlans
Sepionet garapinyat amb carxofes i pernil
Raviolis farcits de foie amb crema de tòfona blanca
Pastís òpera
Pa, 1 beguda i café
Restaurant JuaniC/ Pietat, 149, baix
964 52 52 93

Preu del menú: 12€

De dilluns a diumenge de 13.00 a 14.00 h i de 20.00 a 23.00 h

De dilluns a dijous amb reserva


MENÚ:

Primer:
Olla de la Plana

Segon:
Abadejo al forn amb allioli

Pa, beguda, postre de Sant Pasqual i café


Mesón NavarroCamí d'Artana, s/n
964 53 65 61

Preu del menú: 12€

Dilluns a diumenge
de 13.30 a 15.30 

MENÚ:

Entrants:
Amanida de capellà
Taula d'embotits del Maestrat
Michirones de l'Horta
Calamarsons al gust de Candi
Formatge a l'estil Pedroñal

Segon (a elegir):
Olla de la Plana
Cocido madrileño complet

Postres (a elegir):
Pastís de formatge amb nabius
Panacota

CAFÉ

BEGUDES: vi de la casa, aigua i resfrescos

Cafeteria SedreAv. Cedre, 15
Tel. 964 520 406

Preu del menú: 16€

Dissabtes i diumenges de 13.30 a 15.30 h

MENÚ:

Aperitiu:
Croquetes de bolets

Primer plat:
Amanida de foie amb vinagreta de fruites seques

Segon plat:
Olla de carabassa

Postres:
Mousse de figues amb reducció d'Oporto.

Pa, 1 beguda