31 d’octubre del 2022

Arranquen les XIII Jornades Gastronòmiques 'Mengem a Vila-real Olla de la Plana'

 Ha arribat el moment de gaudir del plat de cullera per excel·lència de la nostra ciutat i a més fer-ho de la mà dels 15 menús diferents que ens presenten els nostres restauradors. Fins al 30 de novembre ja es poden disfrutar de les propostes més autèntiques a preus per a totes les butxaques.

Ara que sembla que el fred ja ens convida a gaudir de la taula i la bona companyia no deixes passar l'oportunitat de retrobar-te en el plat dels nostres avantpassats i de conèixer en primera persona la gastronomia de Vila-real. Consulta aquest blog i els nostres perfils a Facebook e Instagram per conèixer amb detall els menús. Bon profit!

Restaurant Els XIII | Menú Olla de la Plana 2024





25 d’octubre del 2022

Cuina en viu amb xefs d'estrella Michelin per obrir les jornades gastronòmiques 'Mengem a Vila-real l'Olla de la Plana'

 La Cuina en Viu ha estat novament la protagonista al obrir les XIII Jornades Gastronòmiques 'Mengem a Vila-real Olla de la Plana'. Aquestes jornades organitzades per l'Associació d'Hostaleria i d'Oci de Vila-real (Ashiovi) de la mà de l'Ajuntament de Vila-real i amb la col·laboració de l'Associació Gastronòmica de Vila-real s'han reinventat els darrers anys i han donat com a resultat una proposta oberta tant a professionals com al públic d'allò més interessant.

L'acte, que es va celebrar al Teatre Tagoba, va tindre com a padrí al conegut i televisiu cuiner Pepe Rodríguez, del programa Masterchef. Els ponents participants van ser els cuiners amb estrella Michelin Aitor Arregi, del restaurant Elkano amb “Lacrème (Paisaje culinario, desembarco de la parrilla)”; Vicent Guimerà, del restaurant L'Antic Molí amb “Nuestra olleta de tendones”; Alberto Ferruz, del restaurant BonAmb amb “La luz del Mediterráneo” i Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci, del restaurant Atalaya amb “El atún rojo, su aplicación en los guisos”.


Per la vesprada, a la plaça de la Vila va tindre lloc el Concurs Nacional d'Olla de la Plana Pasqual Batalla i la degustació popular d'olleta, a benefici de l'associació Enach, un acte que novament va ser un èxit i va tindre una gran acollida per part de la societat vila-realenca.




18 d’octubre del 2022

15 restaurants i cuina en viu de xefs amb estrela Michelin protagonitzen les Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real Olla de la Plana


Vila-real proposa un novembre gastronòmic de primer nivell amb les XIII Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real Olla de la Plana, que enguany compten amb la participació de 15 restaurants de la ciutat i que reeditaran l'experiència de la cuina en viu a càrrec de xefs amb estrela Michelin i amb el presentador de Masterchef Pepe Rodríguez com a padrí i mestre de cerimònies. El regidor de Turisme i Comerç, Diego A. Vila, ha presentat hui les jornades acompanyat pel president de l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi), Emilio Miralles, i el president de l'Associació Gastronòmica de Vila-real, Ximo Abril, les dues entitats que, al costat de l'Ajuntament, impulsen aquestes jornades.

Així, dilluns que ve 24 d'octubre el Teatre Tagoba es vestirà de gala per a rebre al padrí de les jornades, el televisiu Pepe Rodríguez, i a cinc cuiners amb estrela Michelin que realitzaran diferents ponències: Vicent Guimerá, del restaurant l’Antic Molí; Alberto Ferruz, del restaurant Bonamb; Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci, del restaurant Atalaya; i Aitor Arregui, del restaurant Elkano. L'esdeveniment començarà les 9.30 hores i per a assistir com a públic és necessari realitzar una sol·licitud al correu electrònic ashiovioficial@gmail.com i per ordre d'inscripció s'informarà sobre la reserva, ja que l'aforament està limitat. 

D'altra banda, el mateix dia 24 d'octubre, a les 18.00 hores es realitzarà el Concurs Nacional d'Olla de la Plana Pasqual Batalla i la degustació popular en la plaça de la Vila, tal com ha explicat Emilio Miralles. El concurs premiarà les millors elaboracions amb un primer premi de 1.000 euros, un segon de 750 euros, 500 euros per al premi provincial i 350 euros per a la millor proposada nivell local. Els premis es donaran a conéixer el 13 de desembre en l'acte final de lliurament de guardons de les jornades. El jurat estarà format per José Pastor, del Centre de Turisme de Castelló; Javier Arsis, de l'Escola d'Hostaleria de Castelló; el xef Miguel Barrera; el crític gastronòmic Raúl Puchol i Ferran Lleixa, formador i xef de Gasma. A més, totes aquelles persones que ho desitgen poden participar en la degustació popular d'Olla de la Plana, en la qual està previst repartir més d’un miler de racions. Com és habitual, aquest acte tindrà un caràcter solidari, segons ha recordat el president de l'Associació Gastronòmica, Ximo Abril, i en aquesta edició la recaptació es destinarà a l'associació Enach (Associació de Malalties Neurodegeneratives per Acumulació Cerebral de Ferro). El preu per cada ració solidària a la degustació popular serà d'1 euro.

Finalment, el regidor Diego A. Vila ha agraït la implicació d’Ashiovi, l'Associació Gastronòmica i els 14 restaurants participants: Al d’Emilio, Bárbaro, Birbar, Bocatería Lluïsos, Booncata, Defeli, El Caldero Rojo, El Casino, El Cortijo, El Faro, El Miso, Los Maños, Nu i Rincón La Olivereta. Així mateix, ha destacat el patrocini de Grupo Porcelanosa, Fundació Caixa Rural Vila-real, la Cooperativa de Vila-real, Villarreal CF, Aigua de Benassal, Dill, García Folques, Dispasa, Vinos Victoria Ordónez, BodegasZetian i Multiòptiques.

11 d’octubre del 2022

La cuina en viu tornarà a ser protagonista en les XIII Jornades Gastronòmiques

 La cuina en viu o 'show cooking' tornarà a ser la protagonista a les properes jornades gastronòmiques 'Mengem a Vila-real Olla de La Plana', després de l'èxit de l'edició del passat 2021.

Pepe Rodríguez, el televisiu cuiner de 'Masterchef', serà de nou el conductor d'una jornada de cuina en viu que tindrà com a protagonistes als reconeguts xefs Vicent Guimerà (L'Antic Molí) Alberto Ferruz (Bonamb) Aitor Arregui (Elkano) i Alejandra i Emanuel (Atalaya). 

El completament renovat teatre Tagoba acollirà en directe aquest esdeveniment que promet fer-nos gaudir de les millors propostes al voltant d'aquest plat de cullera tan estimat per vila-realencs i vila-realenques.  El pròxim 24 d'octubre de 9:30 a 14:00h no facis plans i vine a gaudir de l'esdeveniment culinari per excel·lència a la nostra província. Per aconseguir una invitació només cal reservar al correu electrònic d'Ashiovi, associació organitzadora de les jornades. 

ashiovioficial@gmail.com

Les XIII Jornades Gastronòmiques de Vila-real escalfen fogons per preparar la millor Olla de la Plana

Vila-real torna a acollir les Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real Olla de la Plana amb la seua XIII edició, organitzades per l'Associació d'Hostaleria i d'Oci de Vila-real (Ashiovi) de la mà de l'Ajuntament de Vila-real i amb la col·laboració de l'Associació Gastronòmica de Vila-real.

Aquestes jornades suposen una de les principals referències gastronòmiques de la ciutat i tenen com a objectiu posar en valor la gastronomia local. I tornen amb diverses cares conegudes com la del popular cuiner i presentador del programa Masterchef, Pepe Rodríguez, qui serà de nou el mestre de cerimònies del 'show cooking' el dia 24 d'octubre al matí en el Teatre Tagoba. Les jornades també es complementaran amb el concurs d'Olla de la Plana.

Així que, si voleu gaudir de la millor gastronomia, en les XIII Jornades Gastronòmiques podreu fer-ho perquè tindrem una gran varietat de restaurants de la ciutat que competiran per preparar les millors receptes d'Olla de la Plana, un plat de cullera tradicional que us traslladarà a la infantesa, a la cuina que feia l'àvia, a una gastronomia on predominen els productes senzills i de qualitat, i que tots els veïns, veïnes i visitants de la ciutat podran tastar.

A la web http://mengem.vila-real.es es poden consultar les bases de participació en les jornades, així com del concurs d'Olla de la Plana que se celebrarà el dilluns 24 d'octubre en la plaça de la Vila, com a avantsala de les jornades. Per a més informació, també poden dirigir-se a l'Agència de Desenvolupament Local, la seu del qual es troba en l'edifici de l'antiga Cambra Agrària, en l'avinguda de la Murà. Us esperem!


20 de setembre del 2022

XIII Jornades Gastronòmiques 2022 a Vila-real. Inscripcions

L'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (ASHIOVI) de la mà amb l'Ajuntament de Vila-real, i la col.laboració de l'Associació Gastronòmica de Vila-real, ja estan preparant les Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real Olla de la Plana 2022, enguany la tretzena edició.

És per això que si eres amant de l'olleta de la Plana, o de la gastronomia en general, no pots oblidar la cita al mes de novembre, i sobre tot, seguir aquest Blog per a estar ben informat dels restaurants on la podràs provar.

A més si tens un restaurant a Vila-real, este és el teu punt d'encontre gastronòmic. Participa en l'event més relevant de difusió i promoció de la nostra cuina  i l' oferta gastronòmica de Vila-real.

Aquest any, gaudirem de nou d'un Showcooking amb reconeguts cuiners nacionals el dia 24 d'octubre i per la vesprada, Concurs d'olleta de la Plana i posterior degustació popular a la plaça de la Vila. 
A més els restaurants oferiran el seu menú degustació durant tot el mes de novembre per poder provar les seues Olles i donar suport així als negocis de la nostra ciutat. 

RESTAURANT! Cóm participar? Envian's presencialment a l'Agència de Desenvolupament Local o per mail a ashiovioficial@gmail.com  la butlleta d'inscripció, el menú que ofereixes i una foto del teu local.

Consulta les BASES  y el formulari d'inscripció ací