Vila-real
proposa un novembre gastronòmic de primer nivell amb les XIII Jornades
Gastronòmiques Mengem a Vila-real Olla de la Plana, que enguany compten amb la
participació de 15 restaurants de la ciutat i que reeditaran l'experiència de
la cuina en viu a càrrec de xefs amb estrela Michelin i amb el presentador de
Masterchef Pepe Rodríguez com a padrí i mestre de cerimònies. El regidor de
Turisme i Comerç, Diego A. Vila, ha presentat hui les jornades acompanyat pel
president de l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi), Emilio
Miralles, i el president de l'Associació Gastronòmica de Vila-real, Ximo Abril,
les dues entitats que, al costat de l'Ajuntament, impulsen aquestes jornades.Així, dilluns que ve 24
d'octubre el Teatre Tagoba es vestirà de gala per a rebre al padrí de les
jornades, el televisiu Pepe Rodríguez, i a cinc cuiners amb estrela Michelin
que realitzaran diferents ponències: Vicent Guimerá, del restaurant l’Antic
Molí; Alberto Ferruz, del restaurant Bonamb; Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci,
del restaurant Atalaya; i Aitor Arregui, del restaurant Elkano. L'esdeveniment
començarà les 9.30 hores i per a assistir com a públic és necessari realitzar
una sol·licitud
al correu electrònic ashiovioficial@gmail.com
i per ordre d'inscripció s'informarà sobre la reserva, ja que l'aforament està
limitat.
D'altra
banda, el mateix dia 24 d'octubre, a les 18.00 hores es realitzarà el Concurs
Nacional d'Olla de la Plana Pasqual Batalla i la degustació popular en la plaça
de la Vila, tal com ha explicat Emilio Miralles. El concurs premiarà les
millors elaboracions amb un primer premi de 1.000 euros, un segon de 750 euros,
500 euros per al premi provincial i 350 euros per a la millor proposada nivell
local. Els premis es donaran a conéixer el 13 de desembre en l'acte final de
lliurament de guardons de les jornades. El jurat estarà format per José Pastor,
del Centre de Turisme de Castelló; Javier Arsis, de l'Escola d'Hostaleria de
Castelló; el xef Miguel Barrera; el crític gastronòmic Raúl Puchol i Ferran
Lleixa, formador i xef de Gasma. A
més, totes aquelles persones que ho desitgen poden participar en la degustació
popular d'Olla de la Plana, en la qual està previst repartir més d’un miler de
racions. Com és habitual, aquest acte tindrà un caràcter solidari, segons ha
recordat el president de l'Associació Gastronòmica, Ximo Abril, i en aquesta
edició la recaptació es destinarà a l'associació Enach (Associació de Malalties
Neurodegeneratives per Acumulació Cerebral de Ferro). El preu per cada ració
solidària a la degustació popular serà d'1 euro.
Finalment,
el regidor Diego A. Vila ha agraït la implicació d’Ashiovi, l'Associació
Gastronòmica i els 14 restaurants participants: Al
d’Emilio, Bárbaro, Birbar, Bocatería Lluïsos, Booncata, Defeli, El Caldero
Rojo, El Casino, El Cortijo, El Faro, El Miso, Los Maños, Nu i Rincón La
Olivereta. Així mateix, ha destacat el patrocini de Grupo Porcelanosa, Fundació
Caixa Rural Vila-real, la Cooperativa de Vila-real, Villarreal CF, Aigua de
Benassal, Dill, García Folques, Dispasa, Vinos Victoria Ordónez, BodegasZetian
i Multiòptiques.