18 de desembre del 2019

Tutorial per aprendre a fer Olla de la Plana

El vídeo d'aquest any, elaborat per Xavi Manzanet, ens explica con fer una bona Olleta de la Plana mitjançant un tutorial de la mà de Ximo Abril, President de l'Associació Gastronòmica Cultural de Vila-real i del restaurant Cal Dimoni. Ens ensenyen tots els aliments que s'utilitzen, els passos a seguir... i fins i tot podem veure Raúl Puchol gaudint amb un bon plat.  Cliqueu per veure el vídeo i començar a cuinar!


7 de novembre del 2019

L'Olla de la Plana triunfa en la seua dècima edició

Ahir dimecres 6 de novembre, va tindre lloc el Concurs Professional Megem a Vila-real...Olla de la Plana, en el seu dècim aniversari de les Jornades Gastronòmiques.


A les 18.30 h començava la valoració per part del jurat professional de les olletes realitzades pels restaurants participants, que van ser: Cuina de Sabors, DEFELI, El Miso, La Barra del Sedre, Els Lluïsos, NU, La Paca, La Olivereta, BIRBAR i Taberna Los Galgos.

Després que tastaren i es decidiren per l'Olla guanyadora, ja es va procedir a la tradicional degustació popular, al voltant de les 20.00 h, on es van servir quasi un millar d'olletes, una xifra molt satisfactòria que va reflectir la participació dels assistents.  A més la quantitat total recaptada va ser donada a la fundació Cáritas, com a labor solidària.


Una volta mas, les Jornades Gastronòmiques han servit per a fer valdre la nostra cultura gastronòmica, la qual aposta per oferir als habitants de Vila-real i als dels voltants, propostes excel·lents i de qualitat.

30 d’octubre del 2019

Restaurant La Paca

MENÚ

Entrants: 
· Cabdells amb alvocat temperats amb bacó
· Puntilla salsada a la llima

Plat principal:
Olla de la Plana

  • Preu del menú: 17 €
  • Beguda, postres i café inclosos
  • Obert dijous, divendres i dissabtes migdia

Restaurant NU

MENÚ

Entrants per a compartir: 
· Croqueta d'albergina i pebrera amb sardina fumada
· Amanida tíbia de carxofes i pernil ibèric
· Carpaccio de llengua amb vinagreta de confitats

Plat principal:
Olleta de la Plana

Postres:
· Postre de temporada

  • Preu del menú: 19 €
  • Primera beguda*, café i pa inclòs (*cervesa de Vila-real (ACE), vi IGP Castelló, refresc o aigua)
  • Horari: de 12.30 a 15.30 h
  • De dilluns a dissabte
  • Requereix reserva prèvia per a un mínim de dues persones

29 d’octubre del 2019

Restaurant Cuina de Sabors

MENÚ

Aperitius:
Barret de xampinyó de Portobello

Entrants: 
· Amanida de tonyina roja, maduixa i tempura de verdures
· Caneló d'abaetxo amb oli de llima

Plat principal:
Olleta de la Plana amb terrina de pingá

Postres:
· Mousse de crema catalana amb taronja i fruites roges

  • Preu del menú: 20 €
  • Beguda i café no inclosos
  • Horari: de 13.00 a 15.30 h
  • Requereix reserva prèvia per a un mínim de dues persones
  • Persones amb alguna intolerància consulteu amb el nostre personal

Restaurant Juani

MENÚ

Primer plat: 
Amanida

Segon plat:
Olla de la Plana

Postres:
Gelat de vainilla amb nata

  • Preu del menú: 12 €
  • Café inclòs
  • Horari: de 14.00 a 20.00 h
  • Requereix reserva prèvia

28 d’octubre del 2019

Restaurant El Miso

MENÚ

Entrants: 
· Amanida de tomaca abadejo amb vitet i ceba tendra
· Bolets de temporada amb sépia, gamba i ramallo de mar
· Tonyina macerada amb soja, encisam i espagueti de mar algues

Plat principal:
La nostra olleta de la Plana

Postres:
Tocinito de moniato amb gelat de crema

  • Preu del menú: 24 €
  • Pa i un café inclosos
  • De dilluns a dissabte
  • Requereix reserva prèvia per a un mínim de dues persones

Restaurant La TaVerda

MENÚ

Primers: 
· Olleta de la Plana
· Broquets d'heura yakitori
· Amanida de papaia i magrana

Segons:
· Fideuà d'algues, aretes i bolets
· Albergines farcides
· Fajitas mexicanes

Postres:
· Pastís brick de sabors
· Trifle de maduixes
· Gelat d'avena amb xarop de caramel i avellana
· Gelat de mango i gerd amb xarop de maduixa i nabius
· Fruita de temporada

  • Preu del menú: 12,90 € entre setmana
  • Preu del menú: 14,90 € en cap de setmana
  • Inclou beguda Fritz-Cola, Malferida, Ambar, copa de vi i aigua
  • Café/te no inclòs
  • Disposem de menú infantil
  • Horari: de 13.30 a 16.00 h
  • De dimecres a diumenges

27 d’octubre del 2019

Restaurant Els Lluïsos

MENÚ

Entrants: 
· Amanida de provolone a la planxa amb melmelada de tomaca i còctel de fruita seca (albercoc, nou, nabius deshidratats, pipes de carabassa i cacauet)
· Amanida de marisc (encisam mesclum, palets de cranc, gambes, ou dur i salsa rosa)

Plat principal:
Olla de la Plana

Postres:
· Pastís flam d'ametles
· Pastís de formatge
· Crema de iogurt amb melmelada i galletes

  • Preu del menú: 16 €
  • Beguda i café inclosos
  • Horari: de 13.00 a 16.00 h
  • De dilluns a dissabte

Restaurant Al d'Emilio

MENÚ

Primer plat: 
· Amanida de tomaca amb sardina fumada i olivada negra
· Ravioli de gamba farcit de boletus amb holandesa de romesco
· Fals poché farcit de melós de cua i merengue d'all negre

Segon plat:
Olleta de la Plana

Postres:
· La nostra carabassa al forn
· Sorbet de mandarina

  • Preu del menú: 26 €
  • Beguda i café no inclosos
  • De dimarts a diumenge
  • Requereix reserva prèvia


26 d’octubre del 2019

Restaurant Taberna Los Galgos

MENÚ

Entrants per a compartir: 
· Mar i muntanya
· Polp i braó de porc

Primer plat:
Remenat de bolets de foie

Plat principal:
Olla de la Plana

Postres:
· Pastís de formatge

  • Preu del menú: 16 €
  • Beguda inclosa
  • Horari: de 13.30 a 15.00 h
  • De dilluns a diumenge a la nit sols amb reserva prèvia per a un mínim de dues persones

Restaurant La Olivereta

MENÚ


Primer plat: 
· Amanida
· Olla de la Plana

Segon plat:
Olla de la Plana

Postres:
Postre casolà

  • Preu del menú: 18 €
  • Café inclòs
  • Horari: de 13.30 a 15.00 h
  • De dijous a dissabte per a dinar
  • La reserva per a sopar requereix un mínim de cuatre persones

25 d’octubre del 2019

El Gaucho Asador Argentino

MENÚ

Plats: 
· Olla de la Plana o empanada
· Amanida
· Graellada de carn (rostit de tira, vacío, pollastre, entranya, costella de porc, xoriç crioll) i creïlles fregides

Postres:
Assortiment de postres

  • Preu del menú: 18 €
  • Café inclòs
  • Obert divendres nit, dissabte migdia i nit i sols diumenge de Santa Caterina

Restaurant DEFELI

MENÚ

Entrants: 
Dos entrants de temporada

Plat principal:
Olla de la Plana

Postres:
Postres

  • Preu del menú: 12 €
  • Beguda i café inclosos
  • Horari: de 13.30 a 15.30 h
  • De dilluns a dissabte

24 d’octubre del 2019

Restaurant BIRBAR

MENÚ

Primers: 
· Amanida valenciana a la flama
· Croquetes d'olla
· Galantina de carn d'olla

Plat principal:
Olla de la Plana

Postres:
· Pastissos
· Semifreds

  • Preu del menú: 22 €
  • Pa inclòs
  • Beguda i café no inclosos
  • Horari per a dinar
  • De dimarts a dissabte
  • Requereix reserva prèvia per a un mínim de dues persones



Restaurant La Barra del Sedre

MENÚ

Entrants: 
· Parmentier de moniato amb polp brasejat
· Amanida de formatge fresc amb poma Granny Smith, dolç de codony i vinagreta de fruita seca

Plat principal:
Olla de la Plana

Postres:
· Crème Brûlée de carabassa
· Café Lavazza

  • Preu del menú: 15 €
  • Beguda no inclosa
  • Horari: de 13.30 a 15.30 h
  • Requereix reserva prèvia


Presentació de les X Jornades Gastronòmiques



Ja s'aproxima la data per a celebrar el 10é aniversari de les Jornades Gastronòmiques Megem a Vila-real... Olla de la Plana, que tindran lloc durant tot el mes de novembre.
Xus Madrigal, regidor d'Economia, va presentar ahir junt amb Ximo Abril, president de l'Associació Gastronòmica de Vila-real, els detalls més rellevants d'aquesta edició, la qual comptarà amb la participació de 14 restaurants, i amb la celebració del concurs Olla de la Plana Pasqual Batalla i  la degustació popular el dia 6 de novembre, a la Plaça de la Vila.

2 d’octubre del 2019

En marxa les X Jornades Gastronòmiques 2019

Arribada la Tardor, ja comencem a preparar de nou les Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real Olla de la Plana, enguany al seu 10é aniversari.

És per això que si ets fidel seguidor de l'olleta de la Plana no pots deixar d'anar fent lloc a la teua agenda gastronòmica del mes de novembre, i sobre tot, seguir aquest Blog per a estar ben informat d'on anar.

Si tens un restaurant a Vila-real, este és el teu punt d'encontre gastronòmic. Participa en l'event més relevant de difusió i promoció de la nostra cuina  i l' oferta gastronòmica de Vila-real. 

Cóm participar? Envian's abans del 15 d'octubre, presencialment o per mail, la butlleta d'inscripció, el menú que ofereixes i una foto del teu local.



2 de gener del 2019

VÍDEO ACTE CLOENDA IX JORNADES GASTRONÒMIQUES

Ja està a la vostra disposició el vídeo-resum de les IX Jornades Gastronòmiques on s'inclou l'acte de cloenda que es va celebrar l'anterior 11 de desembre elaborat per Xavi Manzanet. 

En aquest a més de l'acte de cloenda, com ve sent tradició, es va realitzar l'entrega de premis on els guanyadors; Restaurant Defeli, Birbar Espai Gastronòmic Valencià i Restaurant la Barra del Sedre, van arreplegar el trofeu elaborat pel ceramista Juan Igual.