13 de novembre del 2017

DEGUSTACIÓ POPULAR D'OLLA DE LA PLANA

El passat dimecres 8 de novembre, a més del concurs professional d'olla de la Plana, va tindre lloc la ja tradicional degustació popular, en la que els restaurants participants van repartir més de 800 racions de la sol·licitada olleta. En aquesta degustació popular, els protagonistes van ser, una vegada més, els restaurants participants en les VIII Jornades Gastronòmiques que van preparar les seues millors olles  per a l'ocasió. D'aquesta forma, els assistents a l'esdeveniment, entre els que s'encontraven les autoritats locals així com la Reina i Dames de la Ciutat, van poder tastar l'olla de la Plana de Rincón La Olivereta, Lluïsos, Taberna Los Galgos, Casa Rosa, Tangerina, Barra del Sedre, Juani, Al d'Emilio, Birbar, Defeli, El Miso i Más que tapas

olla de la plana


A més a més, i de la mateixa forma que es va fer en l'anterior edició, l'Assocació Cultural Gastronòmica de Vila-real va preparar una gran olla que, amb l'ajuda de la resta de restaurants també va ser servida entre els assistents.

Però la degustació popular d'Olla de la Plana també te la seua vessant solidària, així doncs, la Fundació Manantial, que treballa en favor de la salud mental, va ser l'encarregada del repartiment de les cotitzades cassoletes de fang. De la mateixa forma, també va recollir el donatiu d'1 € que anira destinat íntegrament al seu projecte a Vila-real.Una vegada més, cal destacar l'èxit i la participació popular en un dia on els nostres restaurants son els vertaders protagonistes. Però els recordem que ho seguiran sent durant tot el mes de novembre, i els convidem a que s'acosten a tastar l'olla de la Plana dels restaurants participants així com els diferents i exclusius menús que han preparat per a l'ocasió.

Mengem a Vila-real! Bon profit!


9 de novembre del 2017

CONCURS D'OLLA DE LA PLANA PASQUAL BATALLA

Ahir dimecres 8 de novembre, es va celebrar una vegada més el Concurs Professional d'olla de la Plana, emmarcat dins de les VIII Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real. Cal recordar, que aquest any el concurs ha prés el nom de qui va ser regidor de l'Ajuntament de Vila-real i un dels principals impulsors d'aquestes jornades, Pasqual Batalla
Així doncs, al voltant de les 18.30 hores van anar arribant els diferents restaurants a la plaça de la Vila per tal de tindre-ho tot a punt i supervisar fins l'últim detall de cadascuna de les olles preparades per a l'ocasió. En aquesta ocasió, van ser els restaurants Rincón La Olivereta, Lluïsos, Casa Rosa, Tangerina, Barra del Sedre, Juani, Al d'Emilio, Birbar, Defeli, El Miso i Más que tapas els que van presentar les seues millors elaboracions d'olla de la Plana tradicional a l'exigent jurat, encarregat d'avaluar diferents aspectes de cada recepta.
Aquesta edició de les Jornades, hem tingut el plaer de comptar amb la presència al jurat de Miguel Barreda, cuiner i propietari del restaurant Cal Paradís, amb una estrella Michelin, Ignacio Porcar, professor de l’Escola d’Hostaleria de Castelló, José Cabanes, cuiner del restaurant Cal Dimoni, Francisco González, crític gastronòmic, Conchita Ibáñez, presidenta de l’Associació d'Ames de Casa de Vila-real, Sergio González, bloguer gastronòmic d'ACubierto, que no ho van tindre gens fàcil a l'hora de tastar cadascuna de les cassoletes. Des d'ací els agraïm la seua col·laboració.


Una vegada finalitzades les jornades, dins l'acte de Causura que se celebrarà al mes de desembre, es coneixeran els resultats de la votació i es farà entrega dels trofeus als tres primers classificats. Fins aleshores, els convidem a tastar personalment totes les olles dels restaurants participants i a fer la seua pròpia votació.