29 d’agost del 2023

Les XIII Jornades Gastronòmiques distingeixen l'olleta d'El Faro, Birbar, El Caldero Rojo i El Miso en una edició amb 52.000 euros de negoci

 Les XIII Jornades Gastronòmiques Mengem a Vila-real han entregat aquesta vesprada els premis del II Concurs Nacional d'Olla de la Plana Pasqual Batalla, que ha reconegut el saber fer en els fogons d'El Faro (primer premi nacional), Birbar (segon premi nacional), El Caldero Rojo (premi provincial) i El Miso (premi local). Les Jornades tanquen, d'aquesta manera, la seua tretzena edició, amb dos objectius complits: la consolidació en el panorama gastronòmic nacional després de la incorporació del showcooking amb figures de renom; i exercir de revulsiu econòmic i dinamitzador de la restauració local, amb quasi 1.800 menús servits i un volum de negoci per damunt dels 50.000 euros.

En aquesta edició de les Jornades Gastronòmiques, organitzades per Ashiovi amb la col·laboració de l'Associació Gastronòmica de Vila-real, han participat 15 restaurants de la ciutat, que han servit menús amb la tradicional olla de la Plana com a plat principal. En concret, s'han servit 1.792 menús, que han generat un negoci de 52.145 euros. En el balanç, destaca també l'increment d'un 150 % de la presència en xarxes socials, amb un abast de 4.600 persones, un augment de seguidors del 7 % i 5.000 visites al blog.

A més dels guardons als restaurants guanyadors, obra del ceramista local Ángel Igual, en la clausura s'ha reconegut també amb un diploma tots els locals participants i el Jurat del Concurs Nacional d'Olla de la Plana, que en la seua edició anterior ja va adoptar el nom del principal impulsor de les jornades, Pasqual Batalla. El Jurat ha estat format per José Toledo (CDT), Javier Arsis (Escola d'Hostaleria de Castelló), Ferran Lleixa (Gasma), Rubén Edo (La Cuina de Nebur), Rául Puchol (COPE). També s'ha entregat un reconeixement als col·laboradors: Xtone Pocelanosa, Caixa Rural Vila-real, Fundació Caixa Rural Vila-real, Cooperativa Catòlica Agrària, Villarreal CF, Multiópticas, Aigua de Benassal, Dil, Dispasa i García Folques.