COCA DE TOMACA
(Valencià)
Abadejo, tomaques madures, pebrera, ceba,
pinyons, farina, rent, sal i oli.
Es prepara la massa posant dues parts d’aigua i
una d’oli en un recipient (es pot mesurar amb un gotet). S’afegeix la
pastilleta de rent desfeta amb aigua tèbia, la sal, i es va pastant fins que
quede una massa fina i no molt dura. Es deixa reposar perquè augmente de volum.
Mentre, tallarem les tomaques a trossets xicotets, la ceba i la pebrera, i
esgarrarem l’abadejo a tiretes. Quan la massa estiga bona, farem una base molt
fina damunt la llanda de forn, fregada amb oli, alçant una miqueta les vores, i
estendrem per damunt la tomaca, arreglant-la fins que ho cobresca tot. Damunt
posarem la ceba, la pebrera y l’abadejo (que haurem remullat per evitar que
estiga massa salat). Ho adornarem amb els pinyons i posarem per damunt uns
rajets d’oli perquè estiga més sucós. S’espolsa de pebre i de sal al vostre
gust, i també amb una miqueta de farina, i es fica al forn i fins que estiga
daurada la pasta.
COCA DE TOMATE
(Castellano)
Bacalao, tomates maduros, pimiento, cebolla, piñones, harina, levadura, sal y
aceite.
Se prepara la masa poniendo dos partes de agua y una de aceite en un recipiente
(se puede medir con un vaso). Se añade la pastilla de levadura deshecha en agua
tibia, la sal, y se amasa hasta que quede una masa fina y no muy dura. Se deja
reposar para que aumente de volumen. Mientras, cortaremos los tomates en trozos
pequeños, la cebolla y el pimiento y desharemos el bacalao a tiras. Cuando la
masa esté buena, haremos una base muy fina encima de la bandeja del horno,
restregada con aceite, levantando un poco los bordes, y extenderemos por encima
el tomate, de manera que cubra perfectamente todo el fondo. Encima pondremos la
cebolla, el pimiento y el bacalao (que tendremos que haber remojado para evitar
que esté demasiado salado). Lo adornaremos con los piñones y pondremos por
encima unos chorritos de aceite para que esté más jugoso, Se espolvorea de
pimentón y de sal al gusto y también con un poquito de harina y se mete en el
horno hasta que la pasta esté dorada.