7 d’octubre del 2014

RECEPTA: CARAGOLS


CARAGOLS (Valencià)

1 quilo de caragols, una ceba mitjana, una tomaca, 100 grams de pernil, 125 dl d’oli, una fulla de llorer, una culleradeta de pebre roig, una rameta de julivert, dos grans d’all, 6 ametles, un poquet d’herba-sana i sal.

Es renten els caragols amb aigua i sal, canviant algunes vegades l’aigua, fins que isca neta. Es deixen en una cassola amb una miqueta d’aigua, al sol, perquè traguen la carn. Quan tenen el cap fora, en la mateixa cassola es posen a foc lent fins que es queden cuits i després es pot tirar ja aquesta primera aigua. Es tornen a posar en aigua, amb el llorer i l’herba-sana a foc normal, fins fe-los bullir. Mentre, en una paella se sofregeix el pernil, la ceba i la tomaca, tot molt talladet, amb el pebre roig, i aquest sofregit s’afegeis als caragols i es deixa bullir tot uns quinze minuts. En un morter tindrem feta una picada amb els alls, el julivert i les ametles, i ho afegirem al brou dels caragols, deixant-los bullir una miqueta més.CARACOLES (Castellano)

1 kilo de caracoles, una cebolla mediana, un tomate, 100 gramos de jamón, 125 dl de aceite, una hoja de laurel, una cucharadita de pimentón, una ramita de perejil, dos dientes de ajo, 6 almendras, un poco de hierbabuena y sal.

Se limpian bien los caracoles con agua y sal, cambiando algunas veces el agua, hasta que salga limpia. Se dejan en una cazuela con un poco de agua, al sol, para que saquen la carne. Cuando tienen la cabeza fuera, en la misma cazuela se ponen a fuego lento hasta que estén cocidos y después se puede tirar ya esta primera agua. Se vuelven a poner en agua, con el laurel y la hierbabuena a fuego normal, hasta hacerlos hervir todo unos quince minutos. En un mortero tendremos hecha una picada con los ajos, el perejil y las almendras y lo añadiremos al caldo de los caracoles, dejándolos hervir un poco más.